Sportmorgon

Fyra dagar i veckan kan du som elev delta i en sportaktivitet mellan 7.45 och 8.45. Det är vad vi kallar Sportmorgon.

Om man ska lyckas med sina studier måste man må bra och därför är ett av våra prioriterade områden hälsa.

– Med denna satsning vill vi ge våra elever en bra start på skoldagen och bästa möjliga förutsättningar för goda studieresultat, säger Anita Bondesson-Berglund, rektor.

På Sportmorgon får eleverna både pröva och fördjupa sig i olika aktiviteter. Skolans idrottsförening SSIF anmäler lag till skol-DM. Sportmorgon är skol-DM-lagens träningstid då de skapar teamkänsla och blir samspelta. Tillsammans med skolan utformar SSIF vilket innehåll som Sportmorgon ska ha.

sportmorgon dubbel

Sportmorgon är 7.45-8.45. Kom ihåg att vara ombytt och klar när det startar.

Frukost

Vår skolvärdinna Linda Josephson serverar frukost i cafeterian efter träningen. Lektionerna startar tidigast kl 9.00 varje dag.

Schema för Sportmorgon

Det kommer att vara ett rullande schema för Sportmorgon under läsåret 15/16. Prata med din mentor eller idrottsläraren Pia Furumo om du är osäker vilka sporter som gäller. Schemat för Sportmorgon är just nu:

Tisdagar: handboll

Onsdagar: fotboll

Torsdagar: tennis

Fredagar: innebandy

Vill du anmäla dig?

Prata med din mentor om du vill vara med på Sportmorgon. Då förbinder du dig att vara med under tre till fyra veckor. Vi förväntar oss att du dyker upp, detta för respekt mot de andra i gruppen, ledarna och Linda som har hand om frukosten.

Ledare

Våra ledare för respektive sport är:

Handboll : Matz Duvström

Tennis: Janne Hedman