• Start
  • Om skolan
    • Hälsa
      • Sportmorgon
    • Cafeterian
    • Skolbiblioteket
    • Kurator
    • Studie- och yrkesvägledare
      • Inför gymnasiet
      • Vad är PRAO?
    • Trivselregler
    • Traditioner
      • Niornas fest
      • Skidresa till Kungsberget
      • Skoltävlingar
      • Högtider
      • Avslutningar
      • Vårsalongen
    • Entreprenörskap och kreativitet
    • Skolrådet
  • För elever
    • Sjukanmälan
    • Office 365 login
    • Schema
    • Skolhälsovård
    • Matsedel
    • SSIF idrottsförening/Sportmorgon
    • Elevrådet
    • Friends
    • Ämnesmatriser
    • Blanketter
  • Aktuellt
  • Våra klasser
    • Arbetslag A
      • Klass 6A
      • Klass 7A
      • Klass 8A
      • Klass 9A
    • Arbetslag B
      • Klass 6B
      • Klass 7B
      • Klass 8B
      • Klass 9B
    • Arbetslag C
      • Klass 6C
      • Klass 7C
      • Klass 8C
      • Klass 9C
    • Arbetslag D
      • Klass 6D
      • Klass 7D
      • Klass 8D
      • Klass 9D
    • Arbetslag Ö
  • Kontakta oss
    • Kontaktlista till all personal

Matsedel

Södervikskolan får lunchmaten från ett företag som heter Campus by Incontro. Företaget följer riktlinjerna som Skolverket, Livsmedelsverket och kommunen har kring maten. De tillagar maten med råvaror av hög kvalitet från utvärderade och godkända leverantörer. Alla Campus kök är KRAV– certifierade och all fisk som serveras är MSC-märkt. Maten är självklart näringsberäknad och man garanterar att SNRs (Svenska Näringsrekommendationer) fastställda rekommendationer följs.   

Södervikskolan har även en matrådsgrupp som träffas ett par gånger per termin. Vid dessa möten deltar matrådsrepresentanterna, skolans köksansvarige, tillagningskökets ansvarige kock samt en av Campus chefskockar. Genom matrådet har eleverna på skolan en möjlighet att komma med förslag/ önskemål/ ros eller ris direkt till de som ansvarar för skolmaten. 

—

 

—

Vecka 16

Måndag
Kebabgryta med bulgur.
Veg Kikärtsgryta med purjolök, bulgur.
Tisdag
Torskfilé med röd curry, kokosmjölk & jasminris.
Veg Tofu i rödcurry, kokosmjöl & jasminris.
Onsdag
Potatis- & purjolöksoppa med mjukt bröd & pålägg.
Torsdag
Spagetti med rökt kalkon, grädde, dijon & persilja.
Veg Spagetti med rostade bönor, grädde, dijon & persilja.
Fredag
Nötfärsbiffar med tzatsiki & rostad potatis.
Veg Grönsaksbiff med tzatsiki & rostad potatis..

—

Vecka 17
Jorden Runt

Måndag Indonesien
Nasi Goreng med kyckling, ägg & grönsaker
Veg Nasi Goreng med sojastrips, ägg & grönsaker.

Tisdag Sverige
Wallenbergare med ärtor & potatismos
Veg Broccolibiff med ärtor & potatismos.

Onsdag Polen
Zureksoppa med skivad korv, rotfrukter & bröd.
Veg Zureksoppa med skivad sojakorv, rotfrukter & bröd.

Torsdag Indien
Tandoorimarinerad kyckling med raita & basmatiris.
Veg Samosa med raita & basmatiris.

Fredag U.S.A
Pulled beef med svartbön- och sötpotatissalsa & ris.
Veg Pulled Oumph med svartbön- och sötpotatissalsa & ris.

—

Vecka 18

Måndag
Indisk kycklinggryta garam masala & jasminris.
Veg Indisk böngryta garam masala med spenat & jasminris.
Tisdag
Grön ärtsoppa med källarfranska & ost.
Onsdag
Spagetti med köttfärssås & riven ost.
Veg Spagetti med sojafärssås & riven ost.
Torsdag
Fiskpanetter med örtyoghurt & kokt potatis.
Veg Fish style filé med örtyoghurt & kokt potatis.
Fredag
Hamburgare med tillbehör.
Veg Sojaburgare med tillbehör.

—

Vecka 19.

Måndag
Ingefärsmarinerad kyckling med solrossatay & jasminris.
Veg Sötpotatisbollar med solrossatay & jasminris.
Tisdag
Helstekt fläskytterfilé med champinjonsås, kokt potatis & lingonsylt
Veg Morotsbiffar med champinjonsås, kokt potatis & lingonsylt
Onsdag
Spaghetti med miniköttbullar i tomatsås.
Veg: Spaghetti med kronärtskocka, brytbönor & bladspenat i tomatsås.
Torsdag
Röd dag

Fredag
Kockens val

—

Vecka 20

Måndag
Laxbiffar med ärtpesto & kokt potatis.
Veg Fish style filé med ärtpesto & kokt potatis.

Tisdag
Potatis- och purjolöksoppa med mjukt bröd & pålägg.

Onsdag
Pytt i panna med rödbetor & saltgurka.
Veg Grönsakspytt med rödbetor & saltgurka.
Torsdag
Korv Stroganoff med ris.
Veg Sojakorv Stroganoff med ris.
Fredag
Kycklinginnerfilé med tsatziki & rostad potatis.
Veg biff med tsatziki & rostad potatis.

—

Vecka 21.

Måndag
Torskfilé i röd curry, kokosmjölk & jasminris.
Veg Tofu i röd curry,kokosmjölk & jasminris.
Tisdag
Italiensk färsbiff med ratatouille & rostad potatis.
Veg Grönsaksbiff med ratatouille & rostad potatis.

Onsdag
Kycklingnuggets med rostad majs, bbqsås & ris.
Veg Grönsaksnuggets med rostad majs bbqsås & ris.
Torsdag
Pasta med rökt kalkon, grädde, ostcreme, vitlök & basilika.
Pasta med rostade sojabönor, grädde, ostcreme, vitlök & basilika.
Fredag
Kebabgryta med bulgur
Veg Böngryta med bulgur

—

Vecka 22.

Måndag
Chili con carne med ris.
Veg Chili sin carne med rostade kikärtor & ris.
Tisdag
Ugnsstekt kycklinginnerfié med paprikasås & rostad potatis.
Veg Sötpotatisbullar med paprikasås & rostad potatis.
Onsdag
Spaghetti med krämig tomatsås & tonfisk.
Veg Spaghetti med kronärtskocka, brytbönor & bladpenat i krämig tomatsås.
Torsdag
Vårrulle med sötsur sås och jasminris

Fredag
Schnitzel med potatisgratäng & rödvinsås.
Veg Vegetarisk schnitzel med potatisgratäng & rödvinssås.

—

Vecka 23

Måndag
Prinskorv med gurkmajonnäs & potatismos.
Veg Sojaprinskorv med gurkmajonnäs & potatismos.

Tisdag
Grön vårsoppa med lax, källarfranska & ost.
Veg Grön vårsoppa med sojabönor, källarfranska & ost.

Onsdag
Fläskytterfilé med bearnaisesås & rostad potatis.
Veg Nachobiff med bearnaisesås & rostad potatis.
Torsdag
Spagetti med köttfärssås & riven ost.
Veg Spagetti med sojafärssås & riven ost.
Fredag
Kycklinnerfilé med gouchongsås & jasminris.
Veg Vegetarisk schnitzel med gouchongsås & jasminris.

—

Vecka 24.

Måndag
Indisk kycklinggryta ”Tikka Masala” med matvete.
Veg Indisk böngryta med spenat & matvete.
Tisdag
Biff Stroganoff med ris.
Veg Stroganoff med ris.
Onsdag
SKOLAVSLUTNING

Foto: Exakta foto AB

Matsalen

I Södervikskolans matsal serverar Carolina W Lager (köksansvarig) och hennes medarbetare varje dag varm mat tillsammans med en fräsch salladsbuffé.
Matsalen är öppen kl. 10.45-12.30.

Köksansvarig
Carolina W Lager

Köksbiträde
Lamyoung Namekhuntod


Om Södervik

  • Om skolan
  • Studie- och yrkesvägledare
  • Kurator
  • Cafeterian
  • Kontakta oss

Snabblänkar

  • Till Schoolity
  • Skolhälsovård
  • Blanketter
  • Matsedel

Våra klasser

6A 6B 6C 6D
7A 7B 7C 7D
8A 8B 8C 8D
9A 9B 9C 9D

Kontakta oss

Söderviksv. 1, 194 57 Upplands Väsby
Telefon: 08-410 629 50
E-post: info@sodervikskolan.se