• Start
  • Om skolan
    • Hälsa
      • Sportmorgon
    • Cafeterian
    • Skolbiblioteket
    • Kurator
    • Studie- och yrkesvägledare
      • Inför gymnasiet
      • Vad är PRAO?
    • Trivselregler
    • Traditioner
      • Niornas fest
      • Skidresa till Kungsberget
      • Skoltävlingar
      • Högtider
      • Avslutningar
      • Vårsalongen
    • Entreprenörskap och kreativitet
    • Skolrådet
  • För elever
    • Sjukanmälan
    • Office 365 login
    • Schema
    • Skolhälsovård
    • Matsedel
    • SSIF idrottsförening/Sportmorgon
    • Elevrådet
    • Friends
    • Ämnesmatriser
    • Blanketter
  • Aktuellt
  • Våra klasser
    • Arbetslag A
      • Klass 6A
      • Klass 7A
      • Klass 8A
      • Klass 9A
    • Arbetslag B
      • Klass 6B
      • Klass 7B
      • Klass 8B
      • Klass 9B
    • Arbetslag C
      • Klass 6C
      • Klass 7C
      • Klass 8C
      • Klass 9C
    • Arbetslag D
      • Klass 6D
      • Klass 7D
      • Klass 8D
      • Klass 9D
    • Arbetslag Ö
  • Kontakta oss
    • Kontaktlista till all personal

Matsedel

Södervikskolan får lunchmaten från ett företag som heter Campus by Incontro. Företaget följer riktlinjerna som Skolverket, Livsmedelsverket och kommunen har kring maten. De tillagar maten med råvaror av hög kvalitet från utvärderade och godkända leverantörer. Alla Campus kök är KRAV– certifierade och all fisk som serveras är MSC-märkt. Maten är självklart näringsberäknad och man garanterar att SNRs (Svenska Näringsrekommendationer) fastställda rekommendationer följs.   

Södervikskolan har även en matrådsgrupp som träffas ett par gånger per termin. Vid dessa möten deltar matrådsrepresentanterna, skolans köksansvarige, tillagningskökets ansvarige kock samt en av Campus chefskockar. Genom matrådet har eleverna på skolan en möjlighet att komma med förslag/ önskemål/ ros eller ris direkt till de som ansvarar för skolmaten. 

—

 

Vecka 3

2021-01-18 – 2021-01-22

Måndag: Kebabgryta med bulgur
Kikärtsgryta med purjolök och bulgur

Tisdag: Spagetti med köttfärssås
Spagetti med sojafärssås

Onsdag: Panerad flundra med örtyoughurt & kokt potatis
Blomkålsbiff med örtyoghurt & kokt potatis

Torsdag: Korv Stroganoff med ris
Stroganoff på sojakorv med ris

Fredag:Ostfylld kalkonschnitzel med tzatsiki & rostad potatis
Vegetarisk schnitzel med grönsaker, tzatsiki & rostad potatis

—

Vecka 4

2021-01-25 – 2021-01-29
Måndag
Italienska färsbiffar med ratatouille & rostad potatis
Kikärtsbiffar med ratatouille & rostad potatis
Tisdag
Gulaschsoppa på högrev med mjukt bröd & ost
Gulaschsoppa på linser med mjukt bröd & ost.
Onsdag
Spagetti med rökt kalkon, grädde & vitlök
Spagetti med rostade bönor, vitlök & grädde
Torsdag
Fiskpanetter med dansk remouladsås & kokt potatis
Svartbönbiff med remouladsås och kokt potatis
Fredag
Thailändsk kycklinggryta med kokosmjölk, röd curry & jasminris
Thailändsk gryta med grönsaker, kokosmjölk, röd curry & jasminris

—

Vecka 5

2021-02-01 – 2021-02-05
Måndag
Chili con carne med ris
Chili sin carne med ris och rostad kikärtor
Tisdag
Fiskgratäng toppad med lax & kokt potatis
Grönsaksbullar med paprikasås & rostad potatis.
Onsdag
Mac and cheese
Mac and cheese
Torsdag
Falafel med vitlökssås & ris
Falafel med vitlökssås & ris
Fredag
Gourmetfärsbiffar med potatisgratäng & rödvinsås
Grönsaksbiff med potatisgratäng och rödvinssås

—

Vecka 6

2021-02-08 – 2021-02-12
Måndag
Krämig tomatsoppa med basilika, källarfranska & ost
Krämig tomatsoppa med basilika, källarfranska & ost
Tisdag
Falukorv med gurkmajonnäs & rostad potatis
Sojakorv med gurkmajonnäs & rostad potatis
Onsdag
Pasta med kyckling, basilika, vitlök & grädde
Pasta med vaxbönor, basilika, vitlök & grädde
Torsdag
Laxpanetter med örtkräm & kokt potatis
Broccolimedaljpng med örtkräm och kokt potatis
Fredag
Alla hjärtans dag – Lady och Lufsens Spagetti med miniköttbullar i tomatsås.
Alla hjärtans dag – Lady och Lufsens Spagetti med kronärtskocka, brytbönor & bladspenat i tomatsås.

—

Vecka 7

’2021-02-15 – 2021-02-19
Måndag
Indisk kycklinggryta med bulgur
Indisk böngryta med spenat & bulgur
Tisdag
Panerad torskfilé med dillmajonnäs & kokt potatis
Grönsaksbiff med dillmajonnäs och kokt potatis
Onsdag
Korv Stroganoff med ris
Stroganoff på sojakorv med ris
Torsdag
Tortellini med ricotta/spenat, basilikasås & rostade pumpakärnor
Tortellini med ricotta/spenat, basilikasås & rostade pumpakärnor
Fredag
Nachochips med köttfärs, riven ost & tomatsalsa
Nachochips med vegetarisk färs, riven ost och tomatsalsa

—

Vecka 8

2021-02-22 – 2021-02-26
Måndag
Kycklingschnitzel med vitlökssås & rostad potatis
Vegetarisk schnitzel med vitlökssås & rostad potatis
Tisdag
Gulaschsoppa på högrev med mjukt bröd & ost
Gulaschsoppa på linser med mjukt bröd & ost.
Onsdag
Chevapcici med ajvaryoghurt & bulgur
Kikärtsbiff med ajvaryoghurt & bulgur
Torsdag
Fiskburgare med remouladsås, bröd och tillbehör
Vegburgare med remouladsås, bröd och tillbehör
Fredag
Gyros med libabröd, vitlökssås, tomatsås & bulgur
Falafeltallrik med vitlökssås, tomatsås, libabröd & bulgur

—

Vecka 9 SPORTLOV

Foto: Exakta foto AB

Matsalen

I Södervikskolans matsal serverar Carolina W Lager (köksansvarig) och hennes medarbetare varje dag varm mat tillsammans med en fräsch salladsbuffé.
Matsalen är öppen kl. 10.45-12.30.

Köksansvarig
Carolina W Lager

Köksbiträde
Lamyoung Namekhuntod


Om Södervik

  • Om skolan
  • Studie- och yrkesvägledare
  • Kurator
  • Cafeterian
  • Kontakta oss

Snabblänkar

  • Till Schoolity
  • Skolhälsovård
  • Blanketter
  • Matsedel

Våra klasser

6A 6B 6C 6D
7A 7B 7C 7D
8A 8B 8C 8D
9A 9B 9C 9D

Kontakta oss

Söderviksv. 1, 194 57 Upplands Väsby
Telefon: 08-410 629 50
E-post: info@sodervikskolan.se