Föräldravandring 9A

Föräldravandring – praktisk information

Hej!

Nu börjar föräldravandringarna inför året 2017/2018 för Södervikskolan.

Det är något som vi föräldrar med barn på högstadieskolorna i Väsby ordnar själva, för att hjälpa till att skapa en trygg miljö för våra ungdomar att växa upp i. Varje fredagskväll brukar några föräldrar från en klass på Södervikskolan, i ett rullande schema, gå en långpromenad kring Södervikskolan och områdena däromkring. Många ungdomar blir faktiskt ganska glada att träffa oss föräldrar, och vet att vi alltid finns här på fredagskvällarna. Även om det inte alltid är ens egna föräldrar som går, så kan det vara någon kompis föräldrar som är ute och vandrar.

Hur går det till då?

Ni som är klassrepresentanter får ett mail. Skicka vidare det till era klasser. När er fredagstid närmar sig (se schemat på Söderviks hemsida), maila först och påminn föräldrarna i er klass om vandringen. Det finns en väska med en pärm med bra telefonnummer och protokoll i. Väskan finns på Grimbogården, fritidsgården på Grimstaskolan. Grimbogården brukar ha öppet på fredagkvällar från klockan 18, så man kan också åka dit lite tidigare på kvällen och hämta väskan. Sedan samlas vi föräldrar klockan 21.00 vid huvudentrén till Södervikskolan. Där delar vi upp oss i grupper om fyra personer i varje. Sedan går vi runt i närområdena, speciellt kring skolor, dagis och grillplatser och kollar att det är lugnt, småpratar med de vi möter, och hjälper till där vi kan som privatpersoner. Är det många ungdomar samlade någonstans eller det är stökig stämning ringer vi fältassistenterna eller lokalpolisen i Väsby och berättar, så får de åka dit och ta en titt. Vi är alltså inte några poliser utan privatpersoner, med en hjälpsam attityd.

Tid: 21.00 – 23.00.

Förslag på vandringsrutt: Gå gärna olika vägar genom Brunnbyvik, Carlslund, Odenslunda och Fresta (i grupper om minst fyra personer), och stråla samman på McDonalds för en kopp kaffe/te/vatten, innan ni går tillbaka till Södervikskolan för att avsluta. Skriv under protokollet. Väskan ska tillbaka till Grimbogården så att nästa klass kan hämta den.

Penningpriser till klasskassan, till klasserna med flest vandrande föräldrar!

Kommunen tycker att det är ett bra arbete vi föräldrar gör, därför får två klasser förutom äran lite pengar till klasskassan. På höstterminen går nior och sexor och de som har samlat flest föräldrar på vandringarna får sammanlagt som första pris 2000 kr till sin klass. Andra pris blir för de två vandringar man gör sammanlagt 1000 kr. Samma gäller så klart för åttorna och sjuorna som går på vårterminen. Eventuell vinst meddelas klassen och mentorerna. Ansvarig för klasskassan tar sedan kontakt med mentorn som förmedlar kontouppgifter så att pengarna kan betalas ut.

SÅ VÄLKOMMEN på två långpromenader under året! Kolla schemat när ni ska gå. Så träffas vi vid Södervikskolan klockan 21.00. Ta gärna med stegräknaren eller hunden, men framförallt ett gott humör!

Vänliga hälsningar Anneli Lissel, föräldravandringsansvarig Södervikskolan