Föräldravandring 8D

26 mars

Föräldravandring – praktisk information

Information finner du även på  www.sodervikskolan.se

Det är något som vi föräldrar med barn på Södervikskolan i Väsby ordnar själva, för att hjälpa till att skapa en trygg miljö för våra ungdomar att växa upp i. Varje fredagskväll samlas föräldrar från en klass på Södervikskolan, i ett rullande schema, för att gå en långpromenad kring Södervikskolan och områdena däromkring. Många ungdomar blir faktiskt glada att träffa oss föräldrar, och vet att vi alltid finns här på fredagskvällarna.

Den klass som har flest deltagare vid ett vandringstillfälle vinner 2.000 kr till klasskassan!!

Hur går det till?

• Samtliga klasser får, i början av höstterminen, ett mail med information och schema för föräldravandringarna.
  • Vi föreslår att den som är klassombud har huvudansvaret för just era föräldravandringskvällar. Ett tips är att be föräldrarna att redan nu lägga in era vandringskvällar i kalendern.

Inför föräldravandringen:

• När er fredagstid närmar sig, mailar klassombudet ut och påminner föräldrarna i klassen om vandringen.
  • Väska – det finns en väska innehållande pärm och gula västar. Väskan hämtas av klassombudet, under skoltid på Södervikskolans expedition, inför er vandringskväll.
  • Pärmen innehåller en rapport som fylls i när ni vandrat klart samt viktiga telefonnummer.

Föräldravandringskvällen:

• Ni föräldrarna samlas kl 20.45 vid huvudentrén till Södervikskolan.
  • Där delar ni upp er i grupper om minst fyra personer, på med gula västar och startar vandringen.
  • Vi går runt i närområdena, speciellt kring skolor, dagis och grillplatser och kollar att det är lugnt, småpratar med de vi möter, hjälper till där vi kan som privatpersoner. Är det många ungdomar samlade någonstans eller det är en stökig stämning ringer vi fältassistenterna, Nokas/Avarn vaktbolag eller Polisen och berättar, så får de åka dit. Vi är inte poliser utan privatpersoner, med en hjälpsam attityd.
  • Ni kan även tipsa polisen om ni uppmärksammat något genom att anmäla via nedan länk och du kan vara anonym. https://polisen.se/kontakt/kontaktformular-region-stockholm/

Tid: 21.00 – 23.00. Förslag på vandringsrutt (i grupper om minst fyra personer):

• Gå förbi skolor och förskolor, gå olika vägar genom Fresta, besök multiarenan i Fresta, Odenslunda, Brunnbyvik, Abbes livs i Brunnbyvik och Carlslund. Stråla gärna samman på McDonalds. När vi kommer dit, och har de gula västar på, bjuder McDonalds dig på en kopp kaffe/te/vatten. Därefter går ni tillbaka till Södervikskolan för att avsluta.
  • När vi är tillbaka fyller vi i rapporten som finns i pärmen.

Efter föräldravandringen:

• Klassombudet återlämnar väskan till Södervikskolans expedition efterföljande måndag så att den finns på plats när det är dags för nästa klass att vandra.

Tillsammans skapar vi en trygg miljö för våra ungdomar och vi föräldrar lär känna varandra.

Varmt VÄLKOMMEN på långpromenader under året!

Hälsningar Marie Åström,
Föräldravandringsansvarig Södervikskolan, marie.astrom@atea.se  telefon: 0722-14 68 85

Information om Kommunens Fältarbetare;

Telefon: 08-590 972 25 eller 073-910 42 25
Mail: faltare@upplandsvasby.se
Facebook: Fältarna Upplands Väsby
Instagram, Snapchat & Kik: vasbyfaltaren194

Ett tips från våra Fältarbetare!
Vid ej akut situation/händelse som du vill att polisen ska få vetskap om, tipsa via nedan sida:

Här kan både ungdomar och vuxna tipsa och du kan vara anonym. Det är viktigt att vi anmäler händelser till polisen. Utifrån vad polisen får vetskap om så kan det tillsätta rätt resurser i vår kommun.

26 mars