Föräldravandring 6D

2021-02-12

Det är något som vi föräldrar med barn på Södervikskolan i Väsby ordnar själva, för att hjälpa till att skapa en trygg miljö för våra ungdomar att växa upp i. Varje fredagskväll samlas föräldrar från en klass på Södervikskolan, för att gå en långpromenad kring Södervikskolan och områdena däromkring. Den klass som har flest deltagare vid ett vandringstillfälle vinner 2.000 kr till klasskassan!! Pengarna delas ut efter att terminen är avslutad.

Hur går det till?

• Samtliga klasser får, i början av höstterminen, information och schema för föräldravandringarna som genomförs under läsåret.
  • Vi föreslår att den som är klassombud har huvudansvaret för klassens föräldravandringstillfällen.
  • Ett tips är att ni redan nu lägger in era vandringskvällar i kalendern.

Inför föräldravandringen:

• När er fredagstid närmar sig, mailar klassombudet ut och påminner föräldrarna i klassen om vandringen.
  • Väska – det finns en väska innehållande pärm och gula västar. Väskan hämtas av förslagsvis klassombudet, under skoltid på Södervikskolans expedition, inför er vandringskväll.
  • Pärmen innehåller en rapport (som fylls i när ni vandrat klart) samt viktiga telefonnummer.

Föräldravandringskvällen:

• Ni föräldrarna samlas kl 20.45 vid huvudentrén till Södervikskolan.
  • Där delar ni upp er i grupper om minst fyra personer, på med gula västar och starta vandringen.
  • Gå förbi skolor och förskolor, gå olika vägar genom Fresta, besök multiarenan i Fresta, Odenslunda, Brunnbyvik, Abbes livs i Brunnbyvik och Carlslund. Ni hjälper till där ni kan som privatpersoner. Prata gärna med de ungdomar ni möter. Vi vet att de uppskattar vår närvaro och våra samtal.
  • Är det många ungdomar samlade och/eller det är en stökig stämning ringer ni fältassistenterna, vaktbolaget eller Polisen. Vi är inte poliser utan privatpersoner, med en hjälpsam attityd.
    Stråla gärna samman på McDonalds. När ni kommer dit, och har de gula västar på, bjuder McDonalds dig på en kopp kaffe/te/vatten.
  • Ni avslutar runt 23-tiden genom att samlas vid Södervikskolan och ni fyller i rapporten som finns i pärmen.
  • Om ni vill tipsa polisen om något ni uppmärksammat kan ni göra det via länken. Du kan vara anonym. https://polisen.se/kontakt/kontaktformular-region-stockholm/

Efter föräldravandringen:

• Klassombudet återlämnar väskan till Södervikskolans expedition efterföljande måndag så att den finns på plats när det är dags för nästa klass att vandra.

Tillsammans skapar vi en trygg miljö för våra ungdomar och vi föräldrar lär känna varandra.

Varmt VÄLKOMMEN på långpromenader under året!

Hälsningar Marie Åström,
Föräldravandringsansvarig Södervikskolan, marieastrom72@gmail.com  telefon: 0722-14 68 85

2021-02-12