Föräldravandring 6A

Föräldravandring – praktisk information

Det är något som vi föräldrar med barn på Södervikskolan i Väsby ordnar själva, för att hjälpa till att skapa en trygg miljö för våra ungdomar att växa upp i. Varje fredagskväll samlas föräldrar från en klass på Södervikskolan, i ett rullande schema, för att gå en långpromenad kring Södervikskolan och områdena däromkring. Många ungdomar blir faktiskt glada att träffa oss föräldrar, och vet att vi alltid finns här på fredagskvällarna.

Hur går det till då?

Ni som är klassombud får, i början av höstterminen, ett mail med information och schema för föräldravandringarna. Skicka informationen vidare till föräldrarna i den klass du är klassombud för. Ett tips är att be föräldrarna att redan nu lägga in era vandringskvällar i kalendern.
Denna information finner du även här: www.sodervikskolan.se

Inför föräldravandringen:
När er fredagstid närmar sig, mailar du som klassombud ut och påminner föräldrarna i klassen om vandringen.

Det finns en väska innehållande pärm och gula västar. Pärmen innehåller viktiga telefonnummer samt en rapport som fylls i när ni vandrat klart. Väskan hämtas av klassombudet, under skoltid på Södervikskolans expedition, inför er vandringskväll. Kom ihåg att lämna tillbaka väskan efterföljande måndag så att den finns på plats när det är dags för nästa klass att föräldravandra.

Föräldravandringskvällen:
Vi föräldrarna samlas kl 20.45 vid huvudentrén till Södervikskolan. Där delar vi upp oss i grupper om minst fyra personer, vi tar på oss de gula västarna och startar vandringen. Vi går runt i närområdena, speciellt kring skolor, dagis och grillplatser och kollar att det är lugnt, småpratar med de vi möter, och hjälper till där vi kan som privatpersoner. Är det många ungdomar samlade någonstans eller det är en stökig stämning ringer vi fältassistenterna, Nokas vaktbolag (kommer byta namn till Avarn), eller Polisen och berättar, så får de åka dit och ta en titt. Vi är alltså inte några poliser utan privatpersoner, med en hjälpsam attityd. Ni kan även gå in på polisens webbplats för att tipsa polisen om ni uppmärksammat något. På deras sida kan alla tipsa, både ungdomar och vuxna. https://polisen.se/kontakt/kontaktformular-region-stockholm/

Tid: 21.00 – 23.00. Förslag på vandringsrutt (i grupper om minst fyra personer):
– Gå förbi skolor och förskolor, gå olika vägar genom Fresta, besök multiarenan i Fresta, Odenslunda, Brunnbyvik,     Abbes livs i Brunnbyvik och Carlslund. Stråla samman på McDonalds för en kopp kaffe/te/vatten, innan ni går tillbaka till Södervikskolan för att avsluta.

– När vi är tillbaka fyller vi i rapporten som finns i pärmen.

– Klassombudet återlämnar väskan till Södervikskolans expedition efterföljande måndag så att den finns på plats när det är dags för nästa klass att vandra.

Vi gör detta tillsammans för att skapa en trygg miljö för våra ungdomar samt att det är ett tillfälle att lära känna alla härliga föräldrar som har barn i vår skola.

Varmt VÄLKOMMEN på långpromenader under året!

Hälsningar Marie Åström, föräldravandringsansvarig Södervikskolan och förälder till två elever på skolan
marie.astrom@atea.se telefon: 0722-14 68 85

Information om Kommunens Fältarbetare;

Telefon: 08-590 972 25 eller 073-910 42 25
Mail: faltare@upplandsvasby.se
Facebook: Fältarna Upplands Väsby
Instagram, Snapchat & Kik: vasbyfaltaren194

Ett tips från våra Fältarbetare!
Vid ej akut situation/händelse som du vill att polisen ska få vetskap om, tipsa via nedan sida:

Här kan både ungdomar och vuxna tipsa och du kan vara anonym.

Det är viktigt att vi anmäler händelser till polisen. Utifrån vad polisen får vetskap om så kan det tillsätta rätt resurser i vår kommun.